Annons

Sista blosset för kommunens medarbetare

Sista blosset på arbetstid närmar sig för de kommunanställda i Trelleborg. På sitt senaste sammanträde sade kommunstyrelsen ja till att införa rökfri arbetstid på kommunen.
Trelleborg • Publicerad 2 december 2008
Sista blosset för kommunens medarbetare närmar sig. Bild: Scanpix
Sista blosset för kommunens medarbetare närmar sig. Bild: ScanpixFoto: 

På sitt senaste sammanträde sade kommunstyrelsen ja till att införa rökfri arbetstid på kommunen. Slutligt avgörande i frågan har kommunfullmäktige, men allt pekar på att beslutet där blir detsamma. Den nya policyn föreslås gälla från 1 juli 2009.

Rökfri arbetstid innebär att det inte längre är tillåtet att röka när man har rast och att det inte är tillåtet att ta en paus för att blossa. Bara på lunchen får de inbitna rökarna chansen att tillfredsställa sitt nikotinbegär eftersom den inte räknas in i arbetstiden. Inte heller får man röka vid arbetsplatsen, till exempel vid entréer.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons