Annons

Siriffo blev årets bästa kompis

Prata med alla i klassen. Låt ingen vara utanför. Det är två av tipsen som Siriffo Sonko, 17 år, från Anderslöv delar med sig av. Nu har han fått pris för sitt kamratskap. Lions ger Siriffo utmärkelsen Bästa kompis.
Trelleborg • Publicerad 20 december 2008
God kamrat Siriffo Sonko har blivit vald till Bästa kompis av Lions. Bild: Claes Nyberg
God kamrat Siriffo Sonko har blivit vald till Bästa kompis av Lions. Bild: Claes NybergFoto: 

En fotbollsspelande kille i 17-årsåldern, som går andra året på naturvetenskapliga programmet och som gärna umgås med flickvännen Julia på fritiden. Så kan man sammanfatta årets Bästa kompis-stipendiat, som traditionsenligt delas ut av Lions.

- Kul! tycker Siriffo som egentligen menar att vem som helst i hans klass hade kunnat få utmärkelsen, eftersom eleverna har så bra sammanhållning.

Annons

- Jag tror jag fick det för att jag pratar med alla i klassen och försöker hålla ihop gemenskapen.

Stipendiet ger honom nu möjlighet att åka på ett läger någonstans i Europa under två veckor nästa sommar. Och ytterligare en vecka ska han tillbringa hos en familj i samma land. Vart han ska få åka är inte bestämt.

- Helst vill jag åka till Österrike. Det som lockar är forsränning. I andra och tredje hand har jag önskat att få åka till Norge eller Danmark, säger han.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons