Annons

Simon och Elin vanligaste namnen

Simon och Elin var de populäraste namnen i Trelleborgs kommun under 2002. Klara, Emma, Erik och Adam var också de mest förekommande tilltalsnamnen, visar Statistiska Centralbyråns sammanställning över barnen som namngavs förra året.
Trelleborg • Publicerad 17 januari 2003
Simon och Emilie Ohlert. BILD: TOMAS NYBERG
Simon och Emilie Ohlert. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Simon och Emilie Ohlert. BILD: TOMAS NYBERG - Simon är ett vackert namn. Jag har alltid tyckt om det. Min kusin som är fem år heter också det, berättar Emelie Ohlert i Trelleborg och håller upp sin sex månader gamla son Simon. Åtta gossar i Trelleborgs kommun döptes till Simon under förra året. Lika många fick namnet Elin. Ida, Julia, Moa och Matilda toppar också listan, liksom Axel, Hugo, Jacob och Max. Egentligen finns det ingen egentlig trend när det gäller förnamn. Förut var vissa namn väldigt förekommande. Nu är det tvärtom: De flesta väljer de namn som de känner för. Läser man förteckningen över tilltalsnamnen som valts under 2002 så är det i regel bara ett eller två barn som har fått respektive namn. Två pojkar i kommunen heter Dante. Anders Rådquist och Annika Nelson fastnade för namnet Dante direkt när de diskuterade vad deras nyfödde son skulle heta. Deras Dante fyller ett år i början av februari. - Vi tycker Dante är ett vackert namn. Dessutom var det ju en stor författare, säger Annika Nelson. Två flickor fick namnet Tindra i Trelleborg under 2002. Tindra är det flicknamn som har ökat snabbast i Sverige. På fyra år har antalet flickor som fått namnet Tindra ökat från åtta till dagens 320. Föräldrarna Jessica Augustsson och Peter Svensson bestämde sig för Tindra efter att ha hittat namnet på en särskild namnsida på Internet. - När vi såg namnet Tindra var det bara att kasta de andra namnförslagen i papperskorgen. När man säger namnet Tindra tänker jag på att hon är en glad skit, säger pappa Peter. Lilla Elin Wallberg som är drygt sju månader bor i V Vemmerlöv tillsammans med föräldrarna Åsa och Mats Wallberg och syskonen Veronica, Joakim, Caroline och Alexander. - Egentligen skulle hon ha hetat Amanda. Men det kändes mer rätt att kalla henne Elin. Hon passar mer för det namnet, säger mamma Åsa.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons