Annons

Simmare hjälper nattvandrare

Ungdomarna i Trelleborgs simsällskap simmar. Trelleborgsföretagen betalar. I år fick Nattvandrarna en del av intäkterna från det årliga sponsorsimmet.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2009
Foto: Malin Palm
Foto: 
I röda jackor: Madeleine Persson och Bengt Sternhagen från nattvandrarna. I mitten: Stephanie Nilsson och John Collin från Trelleborgs simsällskap.
I röda jackor: Madeleine Persson och Bengt Sternhagen från nattvandrarna. I mitten: Stephanie Nilsson och John Collin från Trelleborgs simsällskap.Foto: 

TRELLEBORG. – Vi ville ge pengar till något som ungdomarna själva kände för, säger Camilla Nilsson, från Trelleborgs simsällskap.

Två av ungdomarna, Stephanie Nilsson och John Collin, överlämnade på tisdagen checken på nästan 3 000 kronor till Nattvandrarna. De har båda varit med och arrangerat sponsorsimmet i flera år.

Annons

– Det är både kul och jobbigt, säger Stephanie Nilsson.

Tre av det 30-tal nattvandrare som är aktiva i Trelleborg tog emot checken från ungdomarna.

– Pengarna ska vi spara till kurser. Vi ska lära oss mer om första hjälpen, krishantering och narkotika, säger Marta Isgren.

Ett 40-tal ungdomar från Trelleborgs simsällskap, uppdelade på fyra lag, arrangerade sponsorsimmet. De ringde upp lokala företag som lämnade olika slags bidrag.

– En del ger till exempel 50 öre per meter som ungdomarna simmar. Det gör att de inte bara simmar för att vinna över de andra lagen, berättar Camilla Nilsson.

90 procent av de insamlade pengarna går till ungdomarna så att de till exempel kan åka på tävlingar. Resten går alltså till Nattvandrarna.

Lucas Dietrichson
Lucas Mathisen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons