Annons

Simba går alltid lös i stan

Trelleborg • Publicerad 8 mars 2005
Inslagen av schäfer och rottweiler syns inte på Simba, men han vaktar. Varje dag går han minst en och en halv mil med husse, Rolf Johansson. Bild: Claes Nyberg
Inslagen av schäfer och rottweiler syns inte på Simba, men han vaktar. Varje dag går han minst en och en halv mil med husse, Rolf Johansson. Bild: Claes NybergFoto: 

Hunden hittar min godisficka direkt men när jag försöker bjuda honom så vill han inte ha.

– Han äter bara Dajm och sånt, förklarar husse, Rolf Johansson.

Annons

Simba är en nioårig hanhund. En blandning av labrador/rottweiler och labrador/schäfer.

– Jag fick honom av min dotter när jag var tvungen att avliva min schäfer, säger Rolf Johansson. Simba kommer ut mycket. Han går minst 15 kilometer om dagen med sin husse.

– Jag går med honom lös till och med i stadsparken, bland höns och änder, säger Rolf Johansson. Numera säger jag att hunden går ut med mig.

Han har inte tränat sin hund, bara enkel lydnad. Simba håller reda på husse och kan vara långt ifrån honom, men vet var han är.

Det syns inte så tydligt att Simba har inslag av schäfer och rottweiler, bara på att han är lite större och kraftigare än labradorer brukar vara.

– En sådan här hund är perfekt för en ny hundägare.

Christer Hansson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons