Annons

Sill och snaps i Fru Alstad

Visste du att sillen gjorde Skanör och Falsterbo till ett svenskt nav under medeltiden? Detta och mycket annat kommer Tommy Lundström föreläsa om i Fru Alstad.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2011
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Tommy Lundström arrangerar provningar och föreläsningar om vin, öl och snaps. På torsdag kväll kommer han till Fru Alstads byahus och pratar om sill och snaps. Det finns mycket att berätta, menar han.

– Jag kommer att prata mycket om sillen under medeltiden. Fisket i Skanör och Falsterbo var enormt då. Det fanns runt 500 koggar i Öresund. Och det bodde 40 000 människor i området. Detta kan jämföras med Stockholm som hade 6 000 invånare under samma tid, berättar han.

Annons

Han kommer också att prata om snaps. Själv älskar han att krydda den med malört.

– Under medeltiden kryddade man med liljekonvalj och trodde det skulle vara bra för ett svagt hjärta. Men det är ju giftigt så folk dog istället, säger Tommy Lundström.

Klockan 19 börjar föreläsningen.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons