Sill i stora lass på mark-nad

I helgen kan man först sluka några sillar och sedan försöka sig på konster i tivolit bredvid, när Skanör-Falsterbo IF har sillamarknad för 37: e året i rad.
Trelleborg • Publicerad 15 juli 2005

– Vi vet att det är 37: e året i rad för vår nuvarande ordförande fyller 37 år i år och har varit med alla gånger sedan 1968 då han låg i magen på sin mamma, säger vice ordförande Krister Kjellström och skrattar innan han lägger på ytterligare en laddning sill på stekhällen.

Det fräser, osar och doftar aptitligt i idrottsföreningens lilla bås. Under de tre dagar som sillamarknaden pågår kommer man servera cirka 300 kilo stekt sill. Potatismoset i ännu större kvantiteter.

Mosmästaren Ulf Mohlin hastar fram med sleven i högsta hugg. Kön har redan börjat slingra sig ett tiotal meter. Det är han som har köpt in sillfileerna.

– Se så fina de är i år, säger han och visar fram en prydlig, mjöldoppad sillfilé av imponerande storlek. Marknaden är en viktig inkomstkälla för föreningen.

– Vi har haft lite otur med vädret de sista åren, så vi får hoppas att det blir bättre i år, säger Krister Kjellström och tittar ut mot de mörka molnen som hopar sig ovanför tivolits färgglada lampor.

Än så länge blåser det bara kraftigt.

Väninnorna Lisa Andersson från Malmö och Sophia Wahlgren från Skanör flanerade längs med karuseller, sockervadd och lyckohjul.

– Jag är här varje år, det är kul, säger Sophie Wahlgren.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.