Annons

Siemens tar över lasarettsväxeln

Trelleborg • Publicerad 19 april 2005
För en dryg månad sedan tog Siemens över lasarettets växel. Hur informationen ska lösas på sikt diskuteras just nu. Bild: Claes Nyberg
För en dryg månad sedan tog Siemens över lasarettets växel. Hur informationen ska lösas på sikt diskuteras just nu. Bild: Claes NybergFoto: 

Personalen i lasarettets telefonväxel kommer att byta arbetsgivare. Sedan en månad tillbaka är det Siemens som har ansvar för all telefoni inom Region Skåne. Till hösten kommer de stora förändringarna.

I ett första steg kommer telefonväxlarna att koncentreras till de fyra akutsjukhusen, Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad. Under en femårsperiod beräknar Region Skåne att spara 160 miljoner kronor jämfört med att fortsätta driva växlarna själv.

Annons

Växeln i Trelleborg har hela tiden tillhört Universitetssjukhuset MAS. I och med att Siemens tagit över så har också all personalen bytt arbetsgivare. Trelleborgs lasarett köper tillbaka ett visst antal timmars arbetstid för end el andra funktioner, bland annat informationen.

Totalt var det ett 70-tal personer som berördes av förändringen och fick erbjudande att gå över till Siemens. 57 personer valde att byta. De övriga kommer att fortsätta med andra uppgifter på sjukhusen. Avtalet mellan Region Skåne och Siemens löper på fem år och är värt 615 miljoner kronor. Under femårsperioden kommer Region Skåne att gå över till ett system där telefonin går över datanätverket.

För användarna innebär det att hela Region Skåne ligger i en nummerserie och alla anställda kan nå varandra med kortnummer.

Christer Hansson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons