Annons

Showens första dag i Falsterbo lockade stor publik

På söndagen invigdes årets upplaga av Falsterbo horse show i strålande solsken. Första dagen gick ut på att visa hur roligt det är när det går fort.
Trelleborg • Publicerad 16 juli 2007
En stor publik hade tagit sig till LV4-fältet och söndagens tävlingar.Foto: 
Gisela Suvén kom på andra plats efter Ulrika Holmquist i ponnygaloppen.Foto: 

Söndagens evenemang, som ägde rum på Lv4-fältet, gick under samlingsnamnet Racing o the beach. Publiken bjöds bland annat på ponnygalopp och kapplöpningar i vatten.

Resten av veckan fylls av hoppning och dressyr, men söndagen var alltså hastighetens dag. Bakom det står föreningarna Point to point Jägersro, Svenska amatörtränarföreningen, Skandinavisk hindersport och Skandinavisk arabgalopp.

Annons

- Galopp är lätt att titta på, även för dem som inte är så hästintresserade. Det finns inga domarpoäng att hålla koll på, säger Mats Genberg som är ordförande i Skandinavisk arabgalopp.

Innan det är dags för de riktiga tävlingarna roas publiken av två gymkhana-lag. Gymkhana är en stafett på häst och det tävlas i flera olika grenar. I varje lag ingår fem ryttare som i högt tempo samlar ringar, staplar burkar och rider slalom i par. Mellan varje gren springer snabba funktionärer fram och tillbaka för att städa undan och ställa i ordning.

Hovarna slår hårt i marken och dunkningarna känns under fötterna på publiken som står uppradad längs med tävlingsbanorna. - Gymkhana är roligt för att det är inte stelt. Ju busigare man är desto bättre, säger Linda Ericson som var lagledare för det svart-röda laget.

Hennes "motståndare" Patrik Jauk som är lagledare för det blå-gula laget håller med. Men han visar sig inte alls vara någon motståndare.

- Det är en sport med jättebra sammanhållning. Inte bara inom laget utan också med de andra lagen, säger han.

Trots att söndagen var den första soldagen på länge var det många som valt bort stranden.

- Vi kommer alltid hit. Vi bor i Skanör och har hästar själva. Då är det måste, säger Lena Helgsten och Marie Kristensson.

Även Albin Johansson är en trogen horse showbesökare.

- Jag har själv två hästar, så det är roligt att se.

Många av besökarna sökte sig till skuggan och bredde ut sina filtar där. Andra välkomnade värmen och följer tävlingarna i bikini eller badshorts.

Annons

Men Falsterbo horse show är mer än hästar. Hundar till exempel. Många åskådare hade tagit med sig hunden. Kanske för att inspireras av agilityn och hundshowen innan hästarna tog över.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons