Annons

Showen på Mallorca gick som en dans

Smygetjejen Linnea Mikkelä, 23, har fått smak på musikallivet. Nyligen hemkommen från Mallorca där hon sjungit och dansat vill hon ut och showa igen. "Jag vill stå på scen. Det är det roligaste som finns", säger Linnea.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2006
Linnea är hemma i Smyge nu. Men det dröjer nog inte länge innan Linnea ger sig iväg igen. Bild: Tomas Nyberg
Linnea är hemma i Smyge nu. Men det dröjer nog inte länge innan Linnea ger sig iväg igen. Bild: Tomas NybergFoto: 

Knappt har hon kommit hem till Sverige förrän utlandsvistelse och artistlivet lockar på nytt.

– Jag har ett engagemang i Norge på gång. Ringer de och erbjuder jobb där så åker jag dit direkt, säger Linnea Mikkelä.

Annons

Under det senaste halvåret har hon bott på Medelhavsön Mallorca och hunnit roa tusentals turister på kvällarna. Tillsammans med ensemblen har hon spelat med i flera musikaler. Abba-nostalgiska Mamma Mia, We Will Rock you med gamla Queen-låtar och Rent är några av uppsättningarna som gavs på hotellet i Puerto de Alcudia , som ligger i de norra delarna av ön.

– Det var mycket arbete, både med repetitioner och när vi väl uppträdde. Fem dagar i veckan jobbade vi. Jag sjöng mest och dansade en del, berättar Linnea Mikkelä, som på hemmaplan, i Trelleborgstrakten, är känd för att vara en av systrarna Mikkelä.

Tillsammans med sina storasystrar Sara och Julia har hon spelat fiol i många år, på spelmansstämmor och på bröllop.

Fiolen har hon lagt på hyllan och satsar nu allt på rösten.

– Jag sjunger mest nuförtiden. Det är musikalbranschen jag vill ägna mig åt. Dansar gör jag redan, men vill utveckla den biten ännu mer, säger hon.

Scenlivet är dock inget nytt för Linnea Mikkelä. Fioldebut inför publik gjorde hon första gången som fyraåring. Tio år gammal var hon med i musikalen Pamela, som spelades på Carolinahallen i närheten av Gertrudsgården i Malmö.

– Jag har aldrig tvekat. Musikaler, sång, musik och dans.Det är mitt liv.

Tiden på Mallorca bjöd inte bara på timmar på tiljan. Strandlivet och barerna blev också en del av vardagen.

– Javisst blev det många timmar på stranden. Vi som var med i musikalerna solade och badade. Efter ett tag tröttnade vi på strandlivet. Det var mysigt att gå på barerna, för att prata med kompisar och spela dart. Helst träffade hon kollegor på baren Twister, som blev hennes stamställe.

Lönen för scenjobbet på Mallorca inkluderade, förutom måltiderna, även boende. Först inkvarterades hon på ett hotell och senare i en lägenhet.

Annons

– Pengarna jag tjänade kunde jag klara mig på, men det var precis så det räckte. Det är nämligen dyrt på Mallorca, säger hon.

Hemma i hallen i villan Smyge, där hon bor med pappa Lars , står hennes blå resväska. Den är tom och alla kläder är uppackade efter Mallorcaresan. Nu väntar nya äventyr. Fler sångnummer i rampljuset.

– När jag får ett nytt engagemang, gärna i Norge nästa gång, så tar jag i tillfället i akt. Stå på scen. Det är min grej.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons