Annons

Show när unga intog Söderslättshallen

Det var minst sagt full fart när The young americans intog Söderslättshallens A-hall under fredagskvällen. Inför, och tillsammans med, eleverna som de bott hos, umgåtts med och haft lektioner för bjöd de på ett uppträdande i ett rasande tempo.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2010
Gruppen "The young americans" åker jorden runt och lär ut dans och show till skolelever. Resultatet efter tre dagars arbete i Trelleborg visades upp på fredagen tillsammans med gruppens egen show.
Gruppen "The young americans" åker jorden runt och lär ut dans och show till skolelever. Resultatet efter tre dagars arbete i Trelleborg visades upp på fredagen tillsammans med gruppens egen show.Foto: 
Foto: 

Trelleborg. Med tanke på tempot i showens första akt, då de 50 sångarna och dansarna i The young americans hade i sin egen show, är det inte svårt att förstå att de hunnit en hel del på tre dagar tillsammans med flera hundra trelleborgselever från Pilevallskolan och Kunskapsskolan.

Showen var mer eller mindre en musiklektion i storformat. De visade prov på alltifrån körsång till stepp, blues och hip hop och potpurrier av rock'n roll-legender och moderna balladsångare. Allt med tillhörande danser och kostymer.

I andra akten var det elevernas tur att visa vad de lärt sig i form av show och dans. Inför en stor publik av föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar och andra gjorde även deras show stor succé.

Olof Broddesson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons