Annons

SFI kan läggas ut på entreprenad

Språkundervisningen för invandrare, SFI, ska sättas under lupp. Eventuellt kan undervisningen komma att läggas ut på entreprenad.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2009

– Det är inte givet att det just är kommunen som måste driva undervisningen, säger Lars Hemzelius (FP), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, och påpekar att konkurrensutsättning är en del av Trelleborgsalliansens politik.

Möjligheten att konkurrensutsätta är en av flera aspekter av SFI:n som ska utredas under våren. Förvaltningen har också fått i uppdrag att se över bland annat studieresultat och studiernas längd. Syftet är att utröna ifall det går att göra verksamheten bättre.

Annons

– Det har riktats ganska mycket kritik mot hur SFI-undervisningen fungerar på riksnivå. Vi vill kolla hur det ser ut i Trelleborg, säger Lars Hemzelius, som dock inte säger sig ha några indikationer på att det fungerar särskilt bra eller dåligt i Trelleborgs kommun.

Utredningen ska vara klar till nämndens möte den 15 april.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons