Sex skadade i trafikolycka på väg 108

(Uppdaterad 22.10)Två personbilar frontalkrockade strax efter halv tre på torsdagen i korsningen vid Västra Vemmerlöv på väg 108.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Två bilar frontalkrockade i går eftermiddag på väg 108 i höjd med korsningen med vägen mellan Västra Vemmerlöv och Gylle. Sex personer, varav ett spädbarn och ett barn, fick föras till sjukhus. Föraren i den ena bilen klämdes fast så svårt att det krävdes specialverktyg för att få loss honom. För räddningstjänsten tog det arbetet över en halvtimme. Tre personer fördes i ambulanser till Mas och tre personer fördes till Lunds lasarett. Enligt räddningstjänsten var samtliga inblandade kontaktbara efter olyckan. Senare på kvällen uppgav läkare på Mas att spädbarnet hade klarat sig helt utan skador och att de två vuxna som färdades i bilen hade sluppit undan med flera benbrott. På Lunds lasarett ville man inte kommentera tillståndet för de tre personer som förts dit, men enligt TT betecknades tillståndet för samtliga som allvarligt men inte livshotande. Olyckan inträffade vid 14.30-tiden när en av bilarna väjde för en stillastående bil på sin egen väghalva. Ett stort räddningspådrag beordrades till olycksplatsen och väg 108 fick stängas av i norr från rondellen väster om Alstad och från söder vid Trelleborgs norra infart. Inte förrän klockan 16 hade räddningstjänsten avslutat arbetet på olycksplatsen. Korsningen har länge varit utsatt för kritik från boende runtom eftersom den saknar säkerhetsmarkeringar för vänstersvängar.

Fredrik Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.