Annons

Sex röster och tre körer

Sex röster tillhörande gruppen Vocal six och körerna Cum Pane samt S:t Nicolai barnkör och S:t Nicolai flickör bjöd på smittande julmusik i Parken på fredagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2011
Publiken njöt av konserten i Parken med Vocal six och tre trelleborgskörer på fredagskvällen. Foto: Tom Wall
Publiken njöt av konserten i Parken med Vocal six och tre trelleborgskörer på fredagskvällen. Foto: Tom WallFoto: Tom Wall

Gruppen Vocal six består av sex manliga sångare som sjunger a capella, utan komp, för det mesta. Deras turné med julkonserter anlände till Trelleborg på fredagen.

– Vocal six samarbetar med lokala körer och i Trelleborg är det vi som är med tillsammans med körerna från S:t Nicolai, berättar Cum Panes ordförande Anneli Lenander.

Annons

Under konserten i Parken blev det dock lite komp också.

– Det är med lite piano och lite gitarr, berättar Anneli Lenander. Så helt a capella är det inte.

Alla julkonserter runt om i Skåne med Vocal six hålls i kyrkor, utom den i Trelleborg.

– De har ju varit här tidigare och vet hur akustiken fungerar här, säger Anneli Lenander.

Och trelleborgarna verkade uppskatta gruppen och strömmade in i konsertlokalen.

– Vi är glada att vi har 200 gäster här, säger Anneli Lenander innan hon tillsammans med sina körkamrater äntrar scenen.

Under konserten framfördes bland annat "The most wonderful time of the year" en gammal Andy Williams-låt från 60-talet.

Vocal six började låten men när deras mansröster ersattes av de späda rösterna i S:t Nicolai barnkör och flickkör blev det en otroligt häftig konstrast som verkligen väckte publikens uppskattning.

Jingle Bell rock var en annan låt som gruppen sjöng. Dessutom framförde man en nyskriven julsång på svenska av en av gruppens medlemmar, Stefan Högström, "Fruset ögonblick".

Övriga medlemmar är Peder Tennek, Staffan Paulson, Per Kockum, Robert Green, och Niclas Kåse.

Karin Ohlsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons