Annons

Servicenämnden vill ta nya tag om rådhuset

Hur vill man egentligen ha det? Bara renovering eller även en utbyggnad? Servicenämnden vill lyfta frågan om rådhuset för att få kommunledningen att komma vidare.
Trelleborg • Publicerad 13 december 2013

Under flera år har det varit känt att en renovering av rådhuset är nödvändig. För ett och ett halvt år sedan gav kommunstyrelsen i uppdrag till servicenämnden att utforma ett förslag där en utbyggnad skulle ingå. Idén var att bygga en konferenslokal som också kunde användas som fullmäktigesal.

När serviceförvaltningen var klar med detta visade det sig att slutnotan skulle landa på runt 72 miljoner kronor. I kommunstyrelsen röstade man för vidare projektering av ärendet. Men sedan dess har inte mycket hänt.

Annons

I veckan beslutade sig servicenämnden för att ta upp ärendet igen.

- Vi måste få svar på hur vi går vidare. Vill kommunledningen ha en tillbyggnad eller ej? menar Henrik Alkevall på serviceförvaltningen.

Den tillbyggnad som tidigare presenterats är en sutteränglösning, en sal som är till hälften nedgrävd och till hälften över jord. Skulle beslutet bli en renovering utan tillbyggnad väntas notan sluta på runt 55 miljoner kronor.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons