Serresjöbo vill ha bullerskydd

En Serresjöbo skriver till kommunen och begär att det ska byggas bullerskydd mot väg 9. I sitt brev påpekar han att det är helt öppet mot vägen i höjd med Gislövsån.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2013

I sitt brev till kommunen skriver han att det redan finns bullerskydd för villorna på Dalköpinge-området fram till infarten till Gislövs läge. Däremot är det öppet in mot Serresjöområdet.

Enligt brevskrivaren skapar öppningen i bullervallen ett störande buller från vägen, som ekar mellan husen på området. Det blir särskilt störande eftersom vägen ligger högre än bebyggelsen. Vid nordliga vindar, när det regnar och körbanan är fuktig är bullret extra högt.

Brevskrivaren föreslår att kommunen bygger en bullervall för att skydda Serresjöområdet, antingen med en jordvall eller med en glas- eller träkonstruktion.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.