Annons

Ser många fördelar med digitala utskick

Kommunens satsning på att skicka information digitalt istället för på papper har kritiserats. Men digitalt ska det vara, svarar nu kommunalrådet och kommundirektören.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2013
Ulf Bingsgård.
Ulf Bingsgård.Foto: 

Miljöpartisten Christine Stafström vill inte att politikernas kallelser och handlingar ska komma i digital form som kommunen bestämt sig för att gå över till. Men så blir det. Det skriver nu kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och kommundirektören Jonas Rosenkvist som svar på Stafströms kritiska skrivelse. Och Ulf Bingsgård ser flera fördelar med att gå över till det digitala.

-Det är en miljöbesparing, med tanke på hur pass mycket papper som går åt varje år i utskick. Det är också en ekonomisk fråga eftersom det blir billigare. Dessutom är det mer effektivt och enklare att skicka ut handlingarna digitalt, så fort de publiceras finns de tillgängliga på läsplattan, säger han.

Annons

Christine Stafström kritiserar bland annat att det blir svårt att överblicka så mycket information på en surfplatta. Men då menar Ulf Bingsgård att det mest handlar om att förändra sitt sätt att arbeta och att vänja sig.

Kommunstyrelsen och kommunfullmäktige har varit först ut i organisationen att gå över till digitala utskick, men tanken är att det så småningom kommer att bli samma sak för alla nämnder i Trelleborgs kommun.

Louise Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons