Annons

Septembernatten fylls med kultur

Nu får Trelleborg sin första kulturnatt. Den nionde september intar konstnärer, artister och föreningar Folkets Park till långt in på småtimmarna.
Trelleborg • Publicerad 18 augusti 2005

I flera år har det diskuterats om en kulturnatt och i år blir evenemanget verklighet. Fler andra städer, bland annat Lund, har välbesökta kulturnätter och på kulturförvaltningen i Trelleborg vill man inte vara sämre.

– Det blir ett utmärkt tillfälle för alla föreningar att samlas under ett arrangemang, säger kulturchefen Jörgen Flink.

Annons

Folkets Park kommer att fyllas med artister, författare, konstnärer, föreningar och kulturintresserade trelleborgare, från kvart i sex på kvällen till halv ett på natten.

– Det blir både professionella inslag och ideella från föreningslivet, utlovar Jörgen Flink.

Med arrangemanget slås två flugor i en smäll. Dels samlas alla föreningar och dels får Folkets Park ett stående evenemang. För det är meningen att kulturnatten ska bli en tradition.

– Vi vill föra fram den kultur vi har, säger Jörgen Flink som beskriver arrangemanget som en kvällsfestival.

– Flera arrangemang kommer pågå samtidigt på fler scener.

Temat för den första kulturnatten blir "Ljus och Mörker" och ett av kvällens huvudnummer blir eldshowartisten Tin Josefsdotter som till dans framför allt från eldslukning till fläktande med brinnande solfjädrar. För trelleborgarna är hon känd från årets valborgsfirande, då hon uppträdde i Trelleborgen. Ett författarbesök med kriminella inslag är också utlovat. Deckarförfattaren Karin Wahlberg kommer besöka natten och berätta om mord och brott från sina böcker.

De yngre kommer under den tidigare delen av kvällen underhållas med barnteater där Pettson och katten Findus ska dyka upp. Även teater Kapija dyker upp med en föreställning under kvällen.

Musiken fyller kvällen med djupa basröster från Trelleborgs Manskör såväl som rockiga tongångar.

Hela kulturförvaltningen har också uppbådat sina resurser och Museet såväl som Musik- och dansskolan kommer representera kommunen under natten.

– Och det blir fritt inträde, servering och mingel för alla, säger Jörgen Flink.

Annons

Kristofer Naess

0410-545 00

kristofer.naess@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons