Annons

Seniorsurfare firade fem år

Seniorsurfdagen firades för femte gången på onsdagen. I Trelleborg firade Seniornets Söderslättsklubb jubiléet på biblioteket.
Trelleborg • Publicerad 15 oktober 2003
Seniornets sekreterare Kerstin Norgren och utbildningsansvarige Dieter Carstens visar Allan Bengtsson hur man använder internet. BILD: NILLA ANDERSSON
Seniornets sekreterare Kerstin Norgren och utbildningsansvarige Dieter Carstens visar Allan Bengtsson hur man använder internet. BILD: NILLA ANDERSSONFoto: 

Seniornets sekreterare Kerstin Norgren och utbildningsansvarige Dieter Carstens visar Allan Bengtsson hur man använder internet. BILD: NILLA ANDERSSON - Man lär så länge men lever, resonerar Allan Bengtsson, som på onsdagens förmiddag tittade in på biblioteket där klubb firade seniorsurfdagen. Där tog utbildningsansvarige Dieter Carstens och sekreteraren Kerstin Norgren emot och delade med sig av sin kunskap. - Vi som är handledare har musförbud, berättade Dieter Carstens som även gjort pedagogiska handledningar för nya medlemmar. Söderslättsklubben har cirka 90 medlemmar och det ökar ständigt. - Det är nyfikenheten som driver pensionärerna att söka sig till oss, fortsatte Dieter Carstens. De vill inte ligga för långt efter barnbarnen och så vill de lära sig att göra sina bankärenden via internet. Dieter Carstens menar att de som söker upp Seniornet kommit över sin rädsla för datorer. - Datorer är inte farliga, det brukar jag påpeka, berättade Dieter Carstens. Surfdagen arrangerades för första gången 1999 och har sedan dess varit återkommande på biblioteken runt om i landet. Trelleborg har medverkat sedan 2000. - I samband med femårsjubileet har vi en tävling på Seniornet, berättade Söderslättsklubbens sekreterare Kerstin Norgren. Det är närmare hundra litterära frågor som ska besvaras. Svaren, de hittar man genom att söka på internet!

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons