Annons

Seniorpriset: IFK har siktet inställt på SM-guld

Förra säsongen förvånades handbollssverige över IFK Trelleborgs framgångar i elitserien. I år har det startat betydligt trögare.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2007

Framgångarna under senaste säsongen kom inte som en total överraskning.

– Vi kände att vi kunde göra en bra säsong och det var jättebra att gå till slutspel, säger Lars Åberg, ordförande i IFK Trelleborg Handboll.

Annons

Bland skalperna minns Lars Åberg främst dubbelsegrarna mot svenska mästarna Sävehof och tre poäng mot Skövde, även det ett av topplagen.

Men man kan inte leva på gamla meriter. Efter en tung start på säsongen är IFK, för tillfället i alla fall, parkerat i tabellens nedre del.

– Vi har haft en fruktansvärd period av sjukdomar och skador sedan säsongen startade, säger Lars Åberg.

Om målet från början var att göra lika bra ifrån sig som i fjor så har det nu anpassats till att klara sig kvar i elitserien.

Klubbens styrka är enligt Lars Åberg den attityd som genomsyrar föreningen: Atta kämpa och göra rätt saker. Svagheten består i att man i nuläget inte har rutin och en organisation att falla tillbaka på när det går lite knackigt.

Med ett färskt publikrekord i ryggen tror Lars Åberg att ett IFK i elitserien har stor betydelse för trelleborgarna.

– Jag hoppas att det ska betyda lika mycket för våra folkvalda. Att de uppmärksammar betydelsen av att ha ett elitlag i Sverige.

Det långsiktiga målet för klubben är självklart för Lars Åberg.

– Att vinna SM-guld naturligtvis. Har man en annan inställning när man sysslar med sport borde man syssla med något annat.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons