Seniorpriset: Fler måste lockas till matcherna

Trelleborg • Publicerad 14 november 2007

– Målsättningen var att stanna kvar. Men det var inte planerat att göra det på målskillnad, säger Per-Anders Abrahamsson, ordförande i klubben.

Att ramla ur serien hade varit en smärre katastrof. Per-Anders Abrahamsson menar att det skulle blivit betydligt svårare att ta sig tillbaka än tidigare.

Inför nästa säsong är det mycket som ska hända. Spelare ska köpas, klubben behöver större sponsorintäkter och publiken ska lockas. Trelleborg hade den sämsta publiksiffran i allsvenskan under förra säsongen.

– Det är den stora utmaningen vi har. Att se till att få man ur huse, säger Per-Anders Abrahamsson.

Publikunderlaget ska breddas och klubben hoppas locka fler från grannkommunerna än man gjort tidigare.

De nygamla tränarna Tom Prahl och Alf Westerberg håller nu på att sätta sin prägel på laget. Truppen ska bantas från 28 till 23 spelare och nyförvärv ska in.

– Vi måste förstärka spelartruppen i alla lagdelar, säger Per-Anders Abrahamsson.

Målet är att etablera sig i allsvenskan och inte halka så långt ner som i år.

Per-Anders Abrahamsson anser att kontinuiteten är klubbens styrka. Att ha spelare, tränare och andra funktioner i klubben med lojalitet med och hjärta i föreningen. Klubbens stora svaghet är att publikunderlaget är för litet och med det även den ekonomiska omsättningen. På lång sikt ska en ny arena byggas. Per-Anders Abrahamsson menar att TFF i allsvenskan betyder mycket för Trelleborg.

– TFF är viktigare för Trelleborg än vad MFF är för Malmö, säger Per-Anders Abrahamsson.

Magnus Aspegren

TFF: s A-lag nådde senaste säsongen upp till klubbens målsättning. Men det var inte mer heller.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.