Annons

Semester på en ö är svensk favorit

Populäraste semesterställena i Sverige bland svenskar är Gotland och västkusten.
Trelleborg • Publicerad 28 juli 2009
Foto: 
Anders och Katarina Rosgren med barnen Anton och Ebba Rosgren, Trelleborg: – Vi brukar mest ha semester hemma och göra mindre utflykter men i år ska vi åka utomlands. Vi ska till Bulgarien en vecka i september. Det var kompisar som lockade med oss så vi vet inte riktigt hur det är där.
Anders och Katarina Rosgren med barnen Anton och Ebba Rosgren, Trelleborg: – Vi brukar mest ha semester hemma och göra mindre utflykter men i år ska vi åka utomlands. Vi ska till Bulgarien en vecka i september. Det var kompisar som lockade med oss så vi vet inte riktigt hur det är där.Foto: 
Stephanie Öhrström, Trelleborg: – Jag har inte hunnit resa någonstans än, men jag ska åka en snabb runda till Prag tillsammans med min mamma. Det blir en långhelg. Sedan reser jag nog längre bort i jul, fast vart vet jag inte än.
Stephanie Öhrström, Trelleborg: – Jag har inte hunnit resa någonstans än, men jag ska åka en snabb runda till Prag tillsammans med min mamma. Det blir en långhelg. Sedan reser jag nog längre bort i jul, fast vart vet jag inte än.Foto: 
Bengt Grip, Trelleborg: – Vi ska åka till Kroatien i nästa vecka och stannar drygt en vecka. Det blir första gången vi åker dit och vi hoppas på mycket sol och bad.
Bengt Grip, Trelleborg: – Vi ska åka till Kroatien i nästa vecka och stannar drygt en vecka. Det blir första gången vi åker dit och vi hoppas på mycket sol och bad.Foto: 
Nathalie Ekstrand, Trelleborg: – Jag ska inte åka utomlands men har åkt runt lite överallt i Skåne och tittat. Vi har varit i Helsingborg och Kristianstad bland annat. Drömresmålet är nog Cypern.
Nathalie Ekstrand, Trelleborg: – Jag ska inte åka utomlands men har åkt runt lite överallt i Skåne och tittat. Vi har varit i Helsingborg och Kristianstad bland annat. Drömresmålet är nog Cypern.Foto: 
Marie Malmqvist med dottern Julia Malmqvist, Trelleborg: – Vi har ingen större resa planerad i år men vi har gjort en del utflykter. Vi har varit på Bonbonland i Danmark, på Ivö och i Hästveda bland annat. Annars brukar vi resa till Turkiet.
Marie Malmqvist med dottern Julia Malmqvist, Trelleborg: – Vi har ingen större resa planerad i år men vi har gjort en del utflykter. Vi har varit på Bonbonland i Danmark, på Ivö och i Hästveda bland annat. Annars brukar vi resa till Turkiet.Foto: 
Anette Olsson, Trelleborg: – Jag har inte planerat någon resa i år på grund av sjukdom i familjen. Annars reser vi mestadels i Sverige med motorcykeln. Ibland åker vi utomlands med men det finns många trevliga ställen att köra på i Sverige.
Anette Olsson, Trelleborg: – Jag har inte planerat någon resa i år på grund av sjukdom i familjen. Annars reser vi mestadels i Sverige med motorcykeln. Ibland åker vi utomlands med men det finns många trevliga ställen att köra på i Sverige.Foto: 
Didrik Gammelby, Trelleborg: – Jag ska inte resa på någon längre resa men nästa vecka ska jag åka till Bakken i Danmark. Det är roligare än tivoli för det finns fler roliga karuseller på Bakken.
Didrik Gammelby, Trelleborg: – Jag ska inte resa på någon längre resa men nästa vecka ska jag åka till Bakken i Danmark. Det är roligare än tivoli för det finns fler roliga karuseller på Bakken.Foto: 
Helene Borg med sönerna Max och Lucas Borg, Trelleborg: – Vi har varit i Blekinge, hos mormor och morfar och hälsat på. Sedan har vi varit på Bakken också. Det har mest blivit mindre utflykter och nu är semestern slut så det blir inga längre resor.
Helene Borg med sönerna Max och Lucas Borg, Trelleborg: – Vi har varit i Blekinge, hos mormor och morfar och hälsat på. Sedan har vi varit på Bakken också. Det har mest blivit mindre utflykter och nu är semestern slut så det blir inga längre resor.Foto: 
Carolina Grip, Trelleborg: – Jag har inte planerat något, jag vet inte om det kanske blir några mindre utflykter. Thailand är ett av mina drömresemål, jag har aldrig varit där.
Carolina Grip, Trelleborg: – Jag har inte planerat något, jag vet inte om det kanske blir några mindre utflykter. Thailand är ett av mina drömresemål, jag har aldrig varit där.Foto: 

TRELLEBORG. Det visar en undersökning som Adressändring har gjort baserat på uppgifter från sommaren 2008. Sveriges minst populära semesterkommun är Surahammar som ligger strax norr om Västerås.

När det gäller utlandsresor är det Turkiet som hamnar i topp, följt av Spanien och Grekland.

Listan kommer från undersökningen Ticket Collection som kollar hur bokningarna ser ut hos stora researrangörer och flygbolag. Listan gäller bokningar gjorda fram till den 3 mars 2009 med avresa mellan den 1 maj och den 31 augusti 2009.

Lucas Dietrichson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons