Annons

Se och hör Trelleborgs Luciakandidater

Årets Luciakandidater älskar julen och vill inget hellre än att gå upp klockan fem på morgonen och uppvakta trelleborgarna med ljuva toner.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2007
Från vänster står: Emelie Roth, Marie Andersson, Therese Olsson, Jasmine Hylkén, Johanna Mattson, Jessica Persson och Ida Borgström. Bild: Claes Nyberg
Från vänster står: Emelie Roth, Marie Andersson, Therese Olsson, Jasmine Hylkén, Johanna Mattson, Jessica Persson och Ida Borgström. Bild: Claes NybergFoto: 

- Jag har velat vara med i Luciatåget sedan jag var liten. Detta är en dröm som äntligen går i uppfyllelse, säger Therese Olsson.

De andra sex Luciakandidaterna nickar. De flesta har blivit anmälda av pappa, mamma eller mormor. Men de tackade ja direkt när de blev tillfrågade.

Annons

- Jag blev lite chockad, säger Emelie Roth.

Den 13 december ska de sjunga tillsammans över hela Trelleborg, från tidig morgon till sen kväll. Men till dess ska de tävla mot varandra.

- Men jag blir inte besviken om jag inte blir vald till Lucia. Huvudsaken är ju att man får vara med och sjunga, säger Marie Andersson.

Samtidigt som Luciatävlingen pågår kommer ock-så kandidaterna att ligga i hårdträning för att lära sig elva julsånger utan och innan. Till sin hjälp har de två sångcoacher som medverkade i förra årets Luciatåg. - Det bästa råd vi kan ge är nog att vara positiv och lyssna på varandra. Det är viktigt att ta till sig de andras tips, säger Josephine Rosvall.

Luciakandidaterna älskar allt som har med julen att göra. De har tränat i privata Luciatåg i många år.

- Vi brukar samlas hos våra släktingar. Jag och mina kusiner brukar då lussa för de andra, berättar Therese Olsson.

- Allt är så kärleksfullt på julen! Det gillar jag, säger Emelie Roth.

Vad gör en bra Lucia?

- Att man kan sjunga, säger Maria Andersson.

- Att man kan sprida ljus. Och att man är söt. Men det är ju inget problem i detta gänget, säger Jessica Persson och ler.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons