Sd vill ha hjärtstartare

Sd i Trelleborg motionerar nu till kommunfullmäktige om att kommunen ska köpa och placera ut hjärtstartare på offentliga platser i Trelleborg, som bibliotek, köpcentrum, idrottsanläggningar och museet, men även i parkförvaltningens och gatukontorets bilar.
Trelleborg • Publicerad 3 november 2008

Enligt sd är apparaterna lätta att handha med tydliga röstinstruktioner. Det går inte heller att använda maskinen på människor som inte har hjärtstopp, enligt motionen.

Syftet med att placera ut hjärtstartarna är att man kan rädda liv genom snabb behandling, enligt sd. En hjärtstartare kostar 15 000 kronor per styck, enligt motionen.

Dessutom förslår sd att kommunen ska kräva utdrag ur belastningsregistret när man nyanställer personal inom äldreomsorgen. Sd menar att det är lika viktig som när man anställer inom barnomsorg och skola.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.