Annons

SD vill ge småföretagare upphandlingstips på mejl

Sverigedemokraterna i Trelleborg vill att kommunen servar småföretagare med information om upphandlingar via mejl.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2009

TRELLEBORG. I en motion till kommunfullmäktige föreslår SD att kommunen ska erbjuda företag att kunna ansluta sig till en mejllista för upphandlingar.

Bakgrunden till förslaget förklarar SD med att många småföretagare i Trelleborg klagat på svårigheterna att få information om upphandlingar som kommunen planerar. Enligt SD finns det stora brister i kommunens sätt att sköta upphandlingar.

Annons

Framför allt mindre företag har problem med att hitta information, om det över huvud taget går att få fram någon, skriver SD i sin motion. Vissa upphandlingar går så fort att det är nästan omöjligt för småföretagare att hinna med, menar SD.

En mejlista kunde ge fler intressenter och fler anbud. Det skulle i sin tur kunna innebära besparingar för kommunen, anser SD.

Lucas Dietrichson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons