Annons

SD-riksdagsman omhändertagen för fylleri

SD-riksdagsledamoten William Petzäll, 22 år, omhändertogs av polisen för fylleri i en lägenhet i Trelleborg natten till söndagen.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2011

– Han är inte misstänkt för något brott utan fick sova av sig ruset under några timmar, säger Stefan Mårtensson, inre befäl på polisen i Ystad. Det handlar om ett omhändertagande enligt lagen om berusade personer.

William Petzäll festade tillsammans med sin före detta flickvän i en lägenhet i Trelleborg. De båda håller på att separera. Till Aftonbladet bekräftar William Petzäll att han var mycket berusad på festen.

Annons

Polisen var vid lägenheten två gånger under kvällen och den andra gången, strax efter midnatt, omhändertogs SD-riksdagsledamoten för fylleri.

Wiiliam Petzäll förnekar dock uppgifterna om att han skulle ha blivit våldsam och slagit sönder saker i lägenheten.

"Det som hände var att jag gick in i tv:n så att den välte" uppger han för Aftonbladet.

Polisen var vid lägenheten två gånger under kvällen och den andra gången, strax efter midnatt, omhändertogs SD-riksdagsledamoten för fylleri.

Petzäll släpptes ur polisens fyllecell vid sextiden på morgonen. Sedan saken blivit känd fattade ledningen för riksdagsgruppen, partiledningen och Petzäll beslutet att han ska ta en timeout på obestämd tid.

– Det viktigaste är att han ska få tid och möjlighet till att det blir lugnare, samt att han kan få hjälp med de bakomliggande problem som han anser har föranlett det här, säger partiets pressansvarige Martin Kinnunen till TT.

– Jag vill inte gå in på hans privata problem, men det handlar om att han mår dåligt generellt efter vissa händelser som han varit med om. Han behöver få hjälp av professionella människor.

Denna omständighet förklarar också sjukskrivningen, enligt Kinnunen.

William Petzäll nu paus från sina politiska uppdrag.

Trelleborgs Allehanda har utan framgång försökt nå William Petzäll för en kommentar.

Rebecka Sjöberg
Lasse Bryggare/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons