Annons

SD nobbar val till kyrkan

Sverigedemokraterna i Trelleborg kommer inte att ställa upp i årets kyrkoval. Det säger partiets gruppledare, Per Klarberg. Orsaken är brist på företrädare.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2009

– Vi räknar med att göra ett bra kommunalval här i Trelleborg 2010. Därför vill vi inte binda upp våra företrädare på poster inom svenska kyrkan som tar tid från deras övriga arbete, säger Per Klarberg.

I kommunalvalet 2006 fick Sverigedemokraterna sju mandat i Trelleborg. I valet 2010 hoppas Per Klarberg att partiet kammar hem minst elva mandat.

Annons

– Jag tror vi kommer hamna i det spannet. Kyrkovalet är viktigt men vi har kommit fram till att det är bättre att de som företräder oss fokuserar på den kommunala politiken, säger Per Klarberg.

I dagsläget har Sverigedemokraterna inga mandat i kyrkofullmäktige i Trelleborg.

Sett över hela landet är dock partiet representerat med fyra mandat i kyrkomötet och tio mandat i sju av Sveriges 13 olika stift.

Det är inte klart hur Sverigedemokraterna att kommer att agera på nationell nivå i årets kyrkoval.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons