Annons

SD: "Hamntrafiken bör gå via väg 108"

Sverigedemokraterna vill inte heller ha någon ringväg runt staden. Partiet vill hellre leda hamntrafiken till väg 108 och vidare österut därifrån.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2013

SD var med och presenterade förslaget till fördjupad översiktsplan på onsdagen, och röstade i kommunstyrelsen ja till att låta den gå vidare för granskning. I likhet med Centerpartiet valde partiet den ståndpunkten trots att man är motståndare till en ringväg.

– Vi är ändå så pass nöjda med planen att vi inte vill bromsa den. Diskussionerna om infarten till hamnen får vi ta sen, säger Helmuth Petersén.

Annons

SD förordar att hamntrafiken från Malmö ska gå upp till väg 108 på Västra ringvägen och sedan i en båge runt staden österut förbi City Gross och ner till hamnen ungefär vid gamla Scan.

Om man dessutom förstärker väg 108 norr om Trelleborg så skulle den bli attraktiv för en del lastbilstrafik, så att en del av trafiken som går på E 6 kan välja att färdas på 108:an istället, tror Sverigedemokraterna.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons