Annons

SD fick S-plats på sammanträde

Sverigedemokraterna och Centern fick plötsligt varsin extra plats i servicenämnden på det senaste sammanträdet. Det var Socialdemokraterna som inte kunde fylla alla sina stolar.
Trelleborg • Publicerad 16 december 2011
Cilla Dahl-Andersson.
Cilla Dahl-Andersson.Foto: Oskar Annermarken

Socialdemokraterna har fem ordinarie platser och fem ersättare i nämnden. Trots det kunde partiet bara skrapa ihop tre representanter på sammanträdet i tisdags. Det innebar att två stolar stod utan S-representant.

– Inga platser får stå tomma i nämnderna, säger Jonas Rosenkvist, kommundirektör i Trelleborg. Därför fick ersättare från andra partier gå in.

Annons

Ersättarna tar plats i nämnden enligt den ordning som de valts in om partierna inte beslutat något annat. De flesta av partierna har sin egen rangordning för att utse ersättare bland de andra partierna, men inte Socialdemokraterna.

Det fick till följd att en Centerpartist och en Sverigedemokrat tog de båda platser som Socialdemokraterna lämnat tomma i servicenämnden.

– Sådant här händer. Det var en mängd orsaker, sjukdomar, en födelsedag och ledamöter som var upptagna med annat, säger Cilla Dahl-Andersson, ordförande i Socialdemokraternas arbetarekommun i Trelleborg. Men det var olyckligt att en av platserna gick till SD.

Enligt Cilla Dahl-Andersson har man inom S inte riktigt varit medveten om att något sådant här kunde hända.

– Vi har lärt oss av det här mötet att vi måste se till att bestämma en prioriteringsordning för ersättare, säger hon.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons