Annons

Sd får 70 000 av kommunen

I och med att sverigedemokraterna (sd) får två mandat i Trelleborgs kommunfullmäktige är partiet även berättigat till lokalt partistöd och ersättning för utbildning av de förtroendevalda.
Trelleborg • Publicerad 25 september 2002

Sammanlagt rör det sig om ungefär 70 000 kronor som sd får under år 2003 om kommunfullmäktige inte beslutar att ändra reglerna. Dessutom får de förtroendevalda ersättning för sammanträden. Om sd enbart får plats i fullmäktige innebär det att de förtroendevalda får ersättning för ett tiotal sammanträden under 2003. Om partierna inte gör av med alla utbildningspengar under ett år får de ta med sig resten till nästa år. Dessutom får sd:s representanter likaväl som övriga förtroendevalda ersättning per sammanträde. För den första timmen av sammanträdet är ersättningen 190 kronor under 2003. För nästföljande timmar är ersättningen 95 kronor per timme. Dessutom kan den som förlorar arbetsförtjänst på grund av sammanträden få betalt för det. Ersättningen är då 322 kronor för den första timmen och 161 kronor per timme för de följande timmarna. Ersättningarna följer basbeloppet och ändras automatiskt år för år. Senast kommunfullmäktige i Trelleborg gjorde några ytterligare förändringar av ersättningarna till partier och förtroendevalda var 1999.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons