Annons

Screaming Buffalos blir Sitting Bulls

Bluesälskare på Söderslätt: gör er beredda. Ett mytomspunnet bluesband gör efterlängtad comeback.
Trelleborg • Publicerad 18 augusti 2006
Mr Jack Daniels-Andersen, Mr Moonshine Johansen, Mr Big Bang Beat, Mr Machingun Johnson och Mr Lady Like Sly har bytt namn till Jack Daniels and the Sitting Bulls. Bild: Johan Bävman
Mr Jack Daniels-Andersen, Mr Moonshine Johansen, Mr Big Bang Beat, Mr Machingun Johnson och Mr Lady Like Sly har bytt namn till Jack Daniels and the Sitting Bulls. Bild: Johan BävmanFoto: 

Jack Daniels and the Screaming Buffalos är ett coverband som gjort fler spelningar än de kan hålla reda på. Någonstans mellan 500 och 800 gig tror bandmedlemmarna att de har lyckats komma upp i under åren de spelat tillsammans. Men 2001 satte de stopp för sitt frenetiska turnerande.

– Det berodde dels på tidsbrist. Vi har alla familj och hade då små barn som behövde uppmärksamhet, säger kapellmästare Matte alias Jack Daniels-Andersen.

Annons

– Men också för att det började bli för seriöst. Vi har alltid haft mycket humor och ironi och kört vårt eget race. Det ville vi inte tappa, säger Jonas alias Lady Like Sly, sångare och gitarrist.

Men nu är alltså bandet tillbaka, med ett förnyat bandnamn för att uppmärksamma nystarten. Screaming Buffalos har bytts ut till Sitting Bulls.

– Tja, vi är väl mer stillasittande nu för tiden. Och vår musik passar bra till sittdans, förklarar Lady Like Sly.

Trots att bandet inte spelat ihop på länge skvallrar jargongen i den tillfälliga replokalen i Trelleborg om att de tillbringat många timmar tillsammans med varandra och instrumenten. Efter gemensamma ansträngningar lyckas de tillslut få i gång mikrofonerna.

– Jag är utbildad ljudtekniker, försäkrar Martin alias Machingun Johnson.

Trummisen Jocke alias Mr Big Bang Beat är den som haft längst uppehåll, han tog time-out redan 1991.

– Men trots att det var 15 år sedan jag slutade kändes det som det var i går jag stängde dörren till replokalen senast, säger han.

Nu har ryktet gått på slätten att bandet stigit upp från graven, och folk har redan börjat höra av sig för att boka in spelningar.

– Men vi tänker ta det lugnare nu än innan. Nu ska vi bara spela för att det är kul, inte för att tjäna pengar, säger Jack Daniels-Andersen.

Bandet har efterenhet av alla sorters spelningar och menar att de aldrig anpassar sig efter publiken.

Annons

– När vi sätter i gång så kör vi en riktigt show, utlovar Niclas alias Moonshine Johansen.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons