Annons

Scoutgården kan snart bli till salu

Trelleborgs scoutkår kan vara på väg att lämna sitt hus på S:ta Gertruds väg. Fastigheten kräver renovering och har stora driftskostnader. Det tär på föreningens ekonomi.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2012
Ståtligt men slitet. Scoutkårens fastighet på S:t Gertruds väg är i behov av renovering och kåren ser sig om efter andra ställen att husera på.
Ståtligt men slitet. Scoutkårens fastighet på S:t Gertruds väg är i behov av renovering och kåren ser sig om efter andra ställen att husera på.Foto: Claes Nyberg

– Frågan är om vi ska lägga pengarna på verksamheten eller på att betala el och värme, säger scoutkårens ordförande Dan Paxer.

Föreningen köpte fastigheten av Trelleborg AB på 70-talet. Det är en praktfull byggnad som få scoutföreningar kan matcha. Men den kostar, och föreningen vill inte hamna i en situation där verksamheten äventyras på grund av att för mycket resurser läggs på huset.

Annons

– Det är inget akut läge, men vi vill vara förutseende nog att titta på situationen innan den blir akut, säger Dan Paxer som menar att det i längden kommer att bli för dyrt att ha kvar huset.

– Ja, om vi ska använda medlemmarnas pengar till att värma upp ett hus istället för till lägerverksamhet eller utbildning, då blir det för dyrt. Visst är det ett jättefint hus, men verksamheten är ju inte uppbyggd på huset i sig.

Kåren håller just nu på att utreda vad det skulle kosta att renovera huset, jämfört med att sälja och bygga nytt någon annanstans. Dan Paxer säger att man än så länge håller alla dörrar öppna och innan en försäljning kan genomföras måste alla medlemmar få säga sitt.

I ett brev till kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och kommundirektör Jonas Rosenkvist skriver scoutkåren att man vill ha ett möte om ett alternativt ställe att ha sin verksamhet på. Enligt scoutkåren har kommunen tidigare föreslagit en tomt vid Bullerbyvägen.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons