Annons

Scouter laddar inför storläger

Grytor, bord och kylboxar lastades upp på ett släp under torsdagskvällen. Snart är 46 scouter från Trelleborg på väg till storlägret Jiingijamborii.
Trelleborg • Publicerad 13 juli 2007
Utrustning för matlagning lastades upp av Arne Christiansson och Tobias Larsson. BILD: MALIN PALM
Utrustning för matlagning lastades upp av Arne Christiansson och Tobias Larsson. BILD: MALIN PALMFoto: 

Evenemanget lockar cirka 20 000 deltagare från hela världen till ett fält i Rinkaby utanför Kristianstad.

Trelleborgs scoutkår kommer förstås att slå läger mitt bland alla tusentals tältande scouter. – Vi åker tidigt på lördag morgon och är hemma i Trelleborg om en vecka, nästa söndag, berättar Andreas Wahldén, en av trelleborgsscouterna som nu ser fram emot storlägret, där alla fem svenska scoutförbund finns representerade.

Annons

Tobias Larsson är en av Trelleborgsscouterna som beger sig till norra Skåne för att uppleva sommarens stora läger. – Det ska bli roligt. Jag följer med som sjukvårdsfunktionär, säger Tobias Larsson, som även är ledare.

På torsdagskvällen var en del av scouterna från trelleborgskåren sysselsatta med att förbereda inför avresan. Utrustning plockades fram, packades ihop och lastades upp på ett släp.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons