Scouter i tusental på läger

På lördag åker över 100 scouter och sjöscouter från Trelleborg och Anderslöv till ett skånskt scout-storläger i Åsljunga för att leva lägerliv i vikingastil i en vecka.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2005

Temat för sommarlägret är vikingarnas vardagsliv och under lägervistelsen kommer det att anordnas en massa aktiviteter som tar fasta på vikingarna som duktiga hantverkare, naturbrukare och samhällsbyggare i stället för den traditionella bilden av vikingen som våldsam och krigisk. På lägret deltar totalt cirka 4000 scouter från Skåne, Blekinge, Halland samt Danmark, England och Litauen. Från Söderslätt kommer drygt 400 scouter att delta.

Enligt Thomas Haskel, lägerchef, är det huvudsyftet med lägret att ungdomarna ska ha roligt, få lära sig nya saker och inte minst träffa nya och gamla kompisar.

det är också viktigt att alla scoutledare får träffas över gränserna och utbyta erfarenheter och få inspiration att fortsätta verksamheten.

Med i lasten från Trelleborgs scoutkår finns bland andra Boel Eriksson, ledare.

– De flesta åker på lördag men miniorerna, alltså de som har gått ut årskurs två och tre, åker först på tisdag, säger Boel Eriksson

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.