Annons

Schylit lämnar på egen begäran

Bibliotekschefen Bodil Schylit har lämnat arbetet som bibliotekschef. Michael Nordberg, till vardags rektor på Kulturskolan, ska nu undersöka hur biblioteket ska se ut i framtiden.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2011
Bodil Schylit har sagt upp sig från jobbet som bibliotekschef i Trelleborg. "Det är inga konstigheter, jag känner att jag vill gå vidare", säger hon.
Bodil Schylit har sagt upp sig från jobbet som bibliotekschef i Trelleborg. "Det är inga konstigheter, jag känner att jag vill gå vidare", säger hon.Foto: Tomas Nyberg

Bodil Schylit tillträdde som bibliotekschef i september 2008. Hennes två och ett halvt år på posten har kantats av besparingar och färre antal besökare. Ett år efter hon börjat presenterades till exempel ett budgetförslag som skulle innebära köpstopp på nya böcker samt att flera prenumerationer på tidningar och tidsskrifter skulle sägas upp.

– Det är inga konstigheter, jag känner att jag vill gå vidare, säger Bodil Schylit själv om att hon lämnar Trelleborgs kommun och biblioteket.

Annons

Sedan drygt en vecka är Michael Nordberg, rektor på Kulturskolan, tillförordnad bibliotekschef. Han kommer att sköta de två uppdragen parallellt under den tid det tar att rekrytera en ny chef, men han får inte en enbart förvaltande roll på biblioteket utan kommer också att leda ett utvecklingsarbete.

– Tillsammans med personalen kommer jag att titta på hur biblioteket ska förändras för att kunna möta framtiden på ett bra sätt, säger Michael Nordberg.

Han säger att det bland annat kan handla om nya tekniska lösningar för information.

– När bibliotekets chef nu har valt att säga upp sig kan vi utnyttja den situationen på ett bra sätt och hitta nya riktlinjer för biblioteket, säger Michael Nordberg.

Kulturchefen Jörgen Flink håller med:

– Samhället förändras och det måste vi också göra. Detta är ett bra läge för oss att i lugn och ro diskutera hur biblioteket ska se ut i framtiden, säger han.

Ann Ekstrans
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons