Annons

Schlageryra lyser upp på bion

Paljetter, axelvaddar och hårgelé i mängder. På Grand tränar 29 elever inför en schlagershow på torsdag.
Trelleborg • Publicerad 1 juni 2005
Klass fyra på Liljeborgsskolan tränar inför en schlagershow på torsdag. Bild: Tomas Nyberg
Klass fyra på Liljeborgsskolan tränar inför en schlagershow på torsdag. Bild: Tomas NybergFoto: 

– Kan du hjälpa mig med min klänning? Den är sönder där bak, säger en tjej och vänder ryggen mot sin klasskompis som försöker få rätt på ett blixtlås som krånglar.

När de hör deras klasslärare Monica Alfredsson gå igenom programmet blir de tysta. Snart ska de upp på scenen på Grand. Hoppas bara blixtlåset håller!

Annons

Det är tisdag lunchtid och klass fyra på Liljeborgsskolan har energi som kan riva hela biografen. Men mitt i kaoset står Monica Alfredsson och ser lugn ut. Hon säger till en flicka att vända kjolen rätt, en kille att gå och hämta sin vita hatt. Och så kan allt sätta i gång.

På torsdag håller klassen en stor schlagershow på Grand. Under en månad har klassen tränat. Nu kan de ett medley och tio andra schlagerlåtar utantill. De har tränat på lunchraster och på fritiden. – Det enda de har problem med är en textrad ur låten "Dunka dunka". Då ska de sjunga "violetta strålar och växthuseffekten" i samma rad. Det blir knepigt, skrattar Monica Alfredsson.

Annars är hon nöjd med eleverna. De sjunger bra och framförallt samstämt, vilket är bra när så många av låtarna framförs i grupp.

Men det finns också solosång på programmet. Erna Mimic till exempel ska förvandlas till Lena Philipsson och kommer att sjunga "Det gör ont".

– Jag kommer att ha en vinröd klänning med blommor på sidorna, säger hon och verkar vara väldigt nöjd med klädvalet.

Hon uppträdde som schlagerdrottningen på skolan i början av april när en melodifestival ordnades på Liljeborgsskolan. Då mimande hon till musik. Men nu ska hon sjunga själv.

– Jag är inte nervös, säger hon. Det blir kul.

Bredvid henne i omklädningsrummet står några killar som har fått på sig 80-talskostymer i vitt och svarta tangodräkter.

De har sina klara favoriter i programmet.

– "Olé, olé" som Andrés Esteche sjöng. Och "Tango tango" med Petra Nielsen, säger Joel Persson.

Annons

Monica Alfredsson menar att det egentligen inte är viktigt vad de sjunger – bara de uppträder.

– Jag ser detta som en bit i uppfostran för barnen. De lär sig att samarbeta och våga stå på scen - något de kommer att ha användning för senare i livet, säger hon.

Sofia Bergström

0410-545 41

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons