Schlagerstjärnor på önskelistan

En hejdundrande fest med artister som Alcazar och EMD. Det är vad Trelleborgs kommun och hamnbolaget vill satsa på under firandet av Kungsledens 100-årsjubileum. Kontakter med banden är redan tagna.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2009
Om kommunstyrelsen öppnar plånboken kan Alcazar komma till firandet av Kungsledens 100-årsjubileum. Om inte så kan man få nöja sig med en gatumusikant. Arkivbilder: Scanpix
Om kommunstyrelsen öppnar plånboken kan Alcazar komma till firandet av Kungsledens 100-årsjubileum. Om inte så kan man få nöja sig med en gatumusikant. Arkivbilder: ScanpixFoto: 

På torsdag ska kommunstyrelsen ta beslut om finansieringen av Kungsledsfirandet. Om artister av Alcazars och EMD:s dignitet ska kunna lockas till Trelleborg kommer det att kosta. Hela evenemanget beräknas då gå lös på 1,5 miljoner kronor.

- Säger kommunstyrelsen ja till att satsa de pengarna så kan vi boka in artister som exempelvis Alcazar och EMD. Får vi bara en tiondel så får vi väl satsa på någon gatumusikant eller liknande, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Men Ulf Bingsgård vill sikta högre än så, och i kommunens planering för firandet finns schlagerfinalisterna med på önskelistan. TA kan nu avslöja att kontakter redan har tagits med både Alcazar och EMD.

- Ja, det kan jag bekräfta. Men ingenting är klart, vi avvaktar besked från kommunstyrelsen angående finansieringen innan vi går vidare med samtalen, säger kommunens kultursekreterare Jörgen Flink. Firandet ska pågå den 3, 4 och 6 juli. I den tidplan som Jörgen Flink skissat upp, och som ska ligga till grund för kommunstyrelsens beslut om finansiering, är tanken att EMD ska uppträda på fredagen och Alcazar på lördagen.

Ulf Bingsgård, som är ordförande i styrgruppen för festligheterna, vill ha artisterna till jubileet för att sätta lite extra stjärnstatus på evenemanget, och för att även tilltala även en lite yngre publik.

Både Alcazar och EMD har kvalificerat sig för final i årets melodifestival. På jubileet kan de även få sällskap av artister som Carina Jaarneks samt Doris och Knäckebröderna.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.