Schlagergäster slipper trängas

I mitten av maj väntas Europas schlagerfans och arrangörer till Trelleborg. SVT har bokat upp rum för en vecka. Men det förväntade höga trycket uteblev.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2013
Foto: 
Foto: 

Riktigt så fullbokat som man trodde verkar det inte bli på Trelleborgs hotell under Eurovision song contest i maj. När det blev klart att den stora internationella finalen ska arrangeras på Malmö arena förbokade Sveriges television rum i hela södra Sverige. På Hansa hotell och Dannegården bokades 25 procent av beläggningen, vilket blir cirka 20 rum. Detta för att det ska finnas sängplatser till all personal från Europas alla länder som kommer att delta i tävlingen. Under en vecka bor de i Trelleborg.

I början av veckan gav de besked om hur många rum de kommer att behöva.

– I princip kommer de att använda alla de bokade rummen. Och så har några schlagerfans från bland annat Tyskland bokat rum, säger Lars Georgsson på Hansa hotell och Dannegården.

Han hade väntat sig lite mer intresse.

Bra läge

– Trelleborg ligger ju väldigt nära Malmö arena. Men kanske är det inte så konstigt. Jag tror att många bokar in sig i Köpenhamn. I Örestad ligger ett stort hotell med 800 rum. Antagligen kommer många att bo där.

I somras tillsattes en grupp av kommunalråd Ulf Bingsgård (M), andra representanter i Trelleborgs kommun och företagare inom besöksnäringen.

– Tyvärr avblåste Ulf Bingsgård gruppen efter två möten. Lite synd för det fanns många fantastiska idéer. Och det fanns långtgående diskussioner med Carola som kanske skulle uppträda här. Men sen gick inte det. Vi har haft en unik möjlighet att locka hit utländska gäster. Nu kanske man kan tycka att det inte blev så mycket av det, säger Lars Georgsson.

På Horizont har man också märkt av en schlageryra. Där är cirka 15 rum bokade under veckan då finalen arrangeras.

Martin Falkenby
Sofia Bergström, sofia.bergstrom @trelleborgsallehanda.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.