Annons

Schlager var temat för gymnastiken på Södan

Det var schlager som var temat när Träningscentret hade sin årliga uppvisning i Söderslättshallen på söndagen.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2006
Stämningsfullt med levande ljus i ett nummer med yoga och qigong-rörelser.
Stämningsfullt med levande ljus i ett nummer med yoga och qigong-rörelser.Foto: 
Träningscentrets ungdomar visade upp spänst och fart.
Träningscentrets ungdomar visade upp spänst och fart.Foto: 

– Det är allt från Carola till Lordi, berättar Marie Doggart innan hon drar igång eftermiddagens föreställning, med upp emot 250 barn, ungdomar och seniorer som hoppar, dansar, gör volter och mycket annat under en och en halv timmes uppskattad show.

På läktarna var det fullt med publik som följde med i turerna med handklappning till de kända låtarna.

Annons

– De yngsta är tre år gamla och den äldsta i seniorgruppen drygt 70 år, berättar Marie Doggart. Så gymnastik är verkligen något för alla åldrar.

Den yngsta gruppen, som startade det hela, hade glitter och glamour som tema för sina kostymer och satte direkt prägeln på föreställningen.

Under uppvisningen bjöds det på en rad olika sorters gymnastik, inte bara den traditionella. Bland annat ett stämningsfullt nummer med mjuk schlagermusik, dämpad belysning och levande ljus till yoga och qigong-rörelser.

Dessutom visade gymnasterna upp ett par inslag som var mer träningsbetonade som step-up bland annat.

Vid andra tillfällen var det i stället fart och fläkt som gällde, bland annat för tjejerna som uppträdde till Brandsta City Släckers låt "Kom och ta mig långt härifrån" och killarna som sprang och hoppade till Lordis "Hard rock halleluja".

Sammanlagt var det 22 grupper som visade upp sig i Söderslättshallen A-hall.

– Vi börjar och avslutar alltid till Trelleborgsmarschen, med defilering med fanor, berättar Marie Doggart. Det är en tradition som vi vill bevara.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons