Annons

Scandlines ökar i Trelleborg

Fraktrafiken på Scandlines linjer Trelleborg-Tyskland fortsätter att öka under det första kvartalet, dock med ett litet tapp för linjen Trelleborg-Sassnitz.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2003

Enligt statistiken från Stena Line, som äger Scandlines, har linjen Trelleborg-Travemünde den högsta procentuella ökningen. Under första kvartalet i år har antalet fraktenheter ökat med 15 procent jämfört med samma period i fjor. På linjen Trelleborg-Rostock, som är den största volymmässigt, är ökningen 10 procent. Trelleborg-Sassnitz , som är den minsta linjen när det gäller frakt, visar ett tapp på 3 procent under första kvartalet jämfört med samma tid 2002. Sammanlagt fraktades 48 700 enheter med Scandlines mellan Trelleborg och Tyskland under första kvartalet i år. När det gäller antalet passagerare och bilar är det däremot Sassnitz-linjen som är den största av Scandlines linjer mellan Trelleborg och Tyskland och även den som går bäst. Antalet passagerare ökade med 21 procent under första kvartalet och antalet bilar med 28 procent. Trelleborg-Rostock har en minskning på passagerarsidan med 12 procent och på antalet bilar med 24 procent. Trelleborg-Travemünde ökar även på passagerarsidan, med 11 procent. Någon uppgift om bilar finns inte för den linjen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons