Annons

Satsningar på bad och brandstation

Anderslöv får sitt hett efterlängtade utomhusbad och brandstationen i Trelleborg kommer att flyttas. Det föreslår den styrande femklövern i sin budget för 2013.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2012
Satsningar på bad görs i nästa års budget.
Satsningar på bad görs i nästa års budget.Foto: 
Foto: 

Om planeringen håller kan första doppet i Anderslövs utomhusbad tas 2015. För 2013 avsätts 13,5 miljoner till badet och lika mycket för 2014. Sedan tidigare finns en donation på 7 miljoner att använda till satsningen.

- Blir det inte av nu finns risken att det dröjer ytterligare 30 år. Bassängen ger också möjlighet till rekreation och är viktigt ur ett folkhälsoperspektiv. Därför känns det väldigt bra att vi fattat beslut om detta, säger Bert Ekstrand, gruppledare för Folkpartiet.

Annons

Femklövern vill även satsa 70 miljoner, 15 miljoner 2013 och 55 miljoner 2015, på att flytta brandstationen från sin nuvarande plats i Trelleborg till nya lokaler.

- Den har legat där länge och lokalerna är slitna. Tomten är attraktiv och viktig för att kunna förtäta bebyggelsen av bostäder i Trelleborg, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Pengar till barnen

I budgetförslaget viks också 9 miljoner till bildningsnämnden. Pengarna ska gå till förskolan och till barn som är i behov av särskilt stöd.

Budgeten bestäms slutgiltigt av kommunfullmäktige.

Maria Sällberg
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons