Annons

Satsning på tillgänglighet

Sex politiker ska se till att tillgängligheten i Trelleborg blir bättre. Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg beslöt på sitt senaste sammanträde att under hösten inrätta ett nytt utskott som ska ta tag i frågorna kring tillgängligheten.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2011

Utskottet får i uppdrag att ta reda på vilka enkelt avhjälpta hinder som fortfarande finns i kommunen, trots att de egentligen borde varit åtgärdade under 2010. De ska dessutom föreslå förbättringar som kan göras.

De sex politikerna i utskottet ska också komma med förslag på hur förbättringarna kan genomföras och dessutom göra prioriteringar om i vilken ordning förändringarna ska göras. Utskottet ska slutrapportera sin verksamhet till nämnden i januari 2012.

Annons

– Man ska tänka på att det inte bara handlar om fysiska hinder, säger Britt-Marie Paulik, miljöchef i Trelleborgs kommun. Det kan handla om annat som gör att miljöer inte är tillgängliga för vissa medborgare, som allergier till exempel.

Det kan handla om placeringen av blomsterbutiker, nötförsäljning och annat som kan utlösa allergiska reaktioner.

Ordförande i det nya utskottet blir Tord Larsson (M).

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons