Annons

Satsning bäddar för nya jobb i Trelleborg

(Uppdaterad 16.30) Dux Industrier AB har beslutat att lägga ned verksamheten i Sösdala och flytta stora delar av sängtillverkningen till Trelleborg. Det kan innebära att det blir 20 till 25 nya tjänster i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 21 januari 2009
Bild: Tomas Nyberg
Bild: Tomas NybergFoto: 

- Något beslut är ännu inte fattat men det lutar åt att det blir så många nya tjänster i Trelleborg, berättar Nina Gilljam, informationsansvarig på Dux Industrier AB.

På onsdagens förmiddag informerades de fackliga organisationerna och i Sösdala utanför Hässleholm är man överraskad över att det blev ett så negativt besked.

Annons

- Vi har i och för sig väntat att det skulle komma en neddragning, men inte att man skulle lägga ned helt och hållet, säger Ola Lindahl, vice ordförande i fackklubben i Sösdala.

De 36 anställda i Sösdala har alla varslats om uppsägning i samband med beslutet.

- Vi har inte fått något besked om tjänsterna i Trelleborg ska erbjudas de anställda här eller inte, säger Ola Lindahl.

Förutom till Trelleborg flyttas en del av sängtillverkningen till Dux anläggning i Portugal.

I Trelleborg har man tidigare tillverkat möbler, men nu blir det alltså även produktion av sängar. Bakgrunden till beslutet att flytta sängtillverkningen är att företaget ser en chans att effektivisera produktionen och transporterna av produkterna till marknaderna runt om i världen.

- Det känns bra. Först flyttar Kockums hit och nu koncentrerar Dux sin tillverkning hit, säger Ulf Bingsgård (M) kommunalråd i Trelleborg. Dux är ju också ett starkt varumärke så man kan hoppas att detta kan bli ett lyft för design i Trelleborg.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons