Annons

Särskoleflykt kostar 12 miljoner

Fler barn går i vanlig grundskola istället för särskola. Därför behöver grundskolan ett tillskott på 12 miljoner kronor. Det framgår i bildningsnämndens budgetskrivelse.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2012

Enligt Lars Mikkelä (M) är en orsak till ökningen av antalet elever i grundskolan att inte alla grupper längre är berättigade till särskola. En annan att föräldrar har blivit mer restriktiva med att placera sina barn i särskolan. Detta efter att bland annat Trelleborgs Allehanda skrivit om fall där barn felaktigt placerats i särskolan.

– Det gör att vi får en dramatisk minskning av antalet barn i särskolan. Men barnen finns ju fortfarande, numera går de i grundskolan och där kan behovet av särskilt stöd vara ännu högre eftersom målen är högre satta där, säger Lars Mikkelä.

Annons

Förskolan, vars personalbrist har fått kritik av föräldrar, behöver också ett tillskott. I skrivelsen, som alltså är ett förslag inför årets budgetdialog med kommunstyrelsen, föreslår bildningsnämnden att förskoleverksamheten ska få 9 miljoner kronor extra.

Pengarna behövs enligt bildningsnämnden för att kunna erbjuda barnen rätt förutsättningar för att lyckas med förskolan och resten av skolgången.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Henrik Kilefors
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons