Annons

Sänkt hastighet på omstridda väg 628

Hastigheten på väg 628 sänks till 40 kilometer i timmen. I torsdags kom beslutet.
Trelleborg • Publicerad 13 oktober 2014
Från den 15 november är det 40 kilometer i timmen som gäller.
Från den 15 november är det 40 kilometer i timmen som gäller.Foto: 

För två år sedan förlängdes påfartsvägen till nya E 6, norr om Skegrie. I dag leder den trafik till väg 628 i Skegrie, där antalet passerande fordon flerdubblats efter anslutningen. Och grannarnas protester lät sig inte vänta.

Som svar bad kommunen Trafikverket att göra en trafikbullerutredning. Den visar att den bästa ljuddämpande effekten är att sänka hastigheten.

Annons

Trelleborgs kommun har genomfört hastighetssänkningar på flera vägar det senaste året, men i Skegrie har kommunen inte fått bestämma eftersom väg 628 inte anses ligga inom tätbebyggt område. Avgörandet hamnade därför på länsstyrelsens bord.

Och i torsdags kom beslutet. Tidigare har väg 628 haft två hastigheter - 70 kilometer i timmen och en sträcka på 400 meter med 50 kilometer i timmen. Nu sänks hastigheten till 40 kilometer i timmen på hela sträckan mellan väg 517 och väg 635.

I det ursprungliga förslaget till länsstyrelsen föreslogs att hastigheten vid skolan och förskolan skulle sänkas till 30 kilometer i timmen, men kommunen backade från förslaget efter ett yttrande från Trafikverket.

Hastighetssänkningen träder i kraft den 15 november.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons