Annons

Sänkt åldersgräns för aktivitetsstöd

Idrottsföreningarnas aktivitetsstöd ska nu gälla för barn mellan fyra och 20 år. Tidigare gällde stödet enbart barn mellan sju och 20 år.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2008

Bakom beslutet står fritidsnämnden, som klubbade igenom förändringen vid sitt senaste sammanträde i tisdags.

Men nämndens kassa för aktivitetsstöd blir inte större, trots att åldersgränsen för aktivitetsstödet sänks.

Annons

Fritidschefen Göran Ling tror dock inte att det påverkar idrottsföreningarna negativt:

- Jag tror inte att det drabbar föreningarna särskilt hårt. Det blir troligen en marginell skillnad. Alla föreningar som har barn- och ungdomsverksamhet får gemensamt dela på den pott som finns för aktivitetsstöd, säger Göran Ling.

Cirka tre miljoner kronor är avsatta i fritidsnämndens budget för just olika sorters bidrag till idrottföreningar, och i den beräkningen finns den summan finns aktivitetsstödet inräknat.

Trelleborgs ryttarförening är en av de idrottsföreningar som kan komma att påverkas av den sänkta åldersgränsen för aktivitetsstödet.

Mona Sandberg, kanslist i ryttarföreningen, tycker det är positivt att föreningen nu även kommer att få ersättning för de allra minsta barnen.

- Det låter bra. Vår knatteverksamhet kanske utvidgas. Men vi får verkligen hoppas att det inte innebär att ersättningen per barn minskar, säger hon.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons