Annons

Sångfågeln hemma i Skåne igen

Efter flera månaders lyxkryssningar runt om i Medelhavets farvatten med shoppingturet i Cannes och pizzafrossa i Neapel är trelleborgstjejen Sophie Nilsson, 29, på hemmaplan i Skåne igen.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2006
"Nu ska jag andas svensk luft och bygga upp mitt kontaknät", säger Sophie Nilsson, som senare i höst ska medverka i My Fair Lady. BILD: MÅRTEN SVEMARK
"Nu ska jag andas svensk luft och bygga upp mitt kontaknät", säger Sophie Nilsson, som senare i höst ska medverka i My Fair Lady. BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

– Det är både kusligt och härligt att vara i min hemstad. Alla känner alla. Man blir igenkänd även av dem som man inte känner, säger hon.

Det var i april som hon lämnade sin fasta punkt, lägenheten i Malmö, för att underhålla, sjunga och dansa, på fartyg som kryssar mellan städer i södra Europa. Barcelona, Cannes, Malta och Neapel är bara några av destinationerna. Nästan varje kväll fram tills för några dagar sedan har hon sjungit pop, rock och jazz i en salong ombord på båten, som rymmer 800 personer.

Annons

– Nu vet jag hur härligt det är att vara i Cannes. Och att världens bästa pizza kan ätas i Neapel, kvittrar hon.

På måndagskvällen äntrade hon Stadsparkens scen när Trelleborgs musikkår spelade. Publiken fick höra henne sjunga flera jazziga låtar. Sakta vi gå genom stan' var en av dessa.

– Det är alltid roligt att sjunga i Trelleborg, säger Sophie Nilsson.

Talangtävlingen i Höganäs som hon vann 1992 betyder mycket för henne. Finaltävlingen i Stockholm som hon segrade är än mer värdefull, precis som de senaste årens turnéer i Europa, där hon medverkar i bland annat Mamma Mia och Phantom of the Opera.

– Nu ska jag andas svensk luft och bygga upp mitt kontaktnät på nytt. Alla engagemang har legat nere när jag varit ombord på kryssningsfartygen, säger hon.

Till hösten medverkar hon i en engelskspråkig uppsättning av My Fair Lady i Danmark.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons