Sångarna som är med på noterna

Snart blir det sommar, sjunger körmedlemmarna med full hals. Det är repetition i en av salarna på Akka servicecentrum i Trelleborg. På torsdag uppträder Trelleborg-Vellinge PRO-kör i Folkets park i Malmö.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2008
Gert Gustafsson ackompanjerar på sin keyboard. Bild: Johan Persson
Gert Gustafsson ackompanjerar på sin keyboard. Bild: Johan PerssonFoto: 
Ingemar Fehrm är en av körens medlemmar. Bild: Johan Persson
Ingemar Fehrm är en av körens medlemmar. Bild: Johan PerssonFoto: 

Koncentrerat och med inlevelse sjunger de drygt 40-körmedlemmarna.

Sångerna varierar mellan sommarmotiv och psalmer. Gert Gustafsson, som är körledare, ackompanjerar flyhänt på sin keyboard.

- Vi har tränat hela våren. Så nu är vi i toppform! utbrister Gustafsson.

Framförandet i Malmö Folkets park görs med anledning av att PRO i Skåne fyller 60 år. Pensionärskören från Trelleborg-Vellinge har förmånen att inleda torsdagens jubileumsfirande. Det sker redan klockan 9.50 på parkens stora scen.

Höjdpunkten i programmet blir med största sannolikhet när alla de 400 församlade pensionärerna ska sjunga tillsammans med folkkäre artisten Danne Stråhed.

- Trevligt att vara med. Det är roligt att sjunga, berättar Kerstin Derring från Vellinge under en paus i repetitionerna på Akka.

Längre bak bland körmedlemmarna sitter trelleborgaren Ingemar Fehrm.

- Sång är ett av mina största intressen, säger Ingemar innan han klämmer i med sin basröst i en av refrängerna.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.