Annons

Sång och konst lockade till mingel

Konst och musik blandades på söndagen när lasarettskören Stämbandet och konstutövare, anställda inom sjukvården, anordnade den årliga konsertvernissagen Tonart. Stämbandet bjöd på både folkvisor, jazz och gospel.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2003

BILD: TOMAS NYBERG Silversmide, keramiktomtar och broderade tavlor blandas med stengods och nybakat bröd i en lokal på Liljeborgsskolan. Caroline och Mikael Hagström med dottern Emilia Hagström tillhör de som minglar i lokalen där päroncider, mintgodis och salta pinnar finns uppdukade på borden. Och de kommer hem ett konstverk rikare. - Ja, vi investerar nog i en tavla med fiskar, det blir ett substitut för akvariet som vi har gjort oss av med, säger Mikael Hagström och syftar på Ulla-Kersti Karlssons "Motströms", en tavla i stengods med fiskar i olika blåa och gröna nyanser. Och trots att hon har lagt ner mycket tid på sina verk har hon inga problem med att sälja dem. - Nej, det är så kul att glädja andra. Det känns bra, säger Ulla-Kersti Karlsson, som till vardags är enhetschef på Trelleborgs lasaretts psykiatriska mottagning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons