Annons

Sång och dans i nya lokaler

Utanför barn- och ungdomshabiliteringens nya lokaler i Trelleborg hänger ett gäng färgglada ballonger. Det är nämligen fest.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2010
Foto: 
Personalens teckenkör är en slags fortbildning. Under invigningen sjöng man bland annat Dancing Queen och Här kommer Pippi Långstrump.
Personalens teckenkör är en slags fortbildning. Under invigningen sjöng man bland annat Dancing Queen och Här kommer Pippi Långstrump.Foto: 

TRELLEBORG. Det första som möter de nyfikna besökarna som kommer för att beundra de nya lokalerna är en stor väggmålning i djungelstil. Från den tittar två gosedjurshuvuden fram: en elefant och en tiger.

– Här i de nya lokalerna har vi betydligt större utrymme och betydligt bättre anpassade utrymmen för barnen. Vår väggmålning är också väldigt populär, säger enhetschefen Karin Andersson.

Annons

De nya lokalerna togs i bruk redan den 7 december förra året men har inte varit helt färdiga förrän nu. Totalt är ungefär 350 barn med funktionshinder knutna till anläggningens verksamhet.

– Vi har också ett träningskök med höj- och sänkbar köksutrustning för att alla ska lära sig att laga mat, säger Karin Andersson.

Förskolelärarna Berit Olsson och Lames Ajeel är mycket positiva till de nya lokalerna.

– Vi har en treårig flicka hos oss som är lite sen i utvecklingen. De nya lokalerna är mycket bättre än de gamla, säger Berit Olsson.

Lames Ajeel håller med.

– Det är stort och fint här.

En stor folksamling har samlats i det nya personalrummet. Det är dags för personalens kör att framträda. Någon knäpper igång en bandspelare och Carolas Fångad av en stormvind drar igång. Personalen gungar i takt till musiken och sjunger med. På teckenspråk.

Martin Strandberg
Åsa Boustedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons